Cynamon: najlepsza przyprawa do porannej kawy.
Picie kawy każdego dnia rano to prawdziwy rytuał bardzo wielu Polaków. Dobrze zaparzona kawa uwodzi bogactwem smaku i aromatu, jednak wielu kawoszy jest z nią już tak dobrze zaznajomionych, że nic ich nie może zaskoczyć. W takiej sytuacji dobrym pomysłem jest wzbogacanie porannej kawy syropami i aromatami, które wprowadzą doznania smakowe na nowy poziom. naturalny syrop cynamonowy pozwala na uzyskanie bardzo dobrych efektów i przyprawienie kawy w sposób, który uczyni z niej właściwie nowy napój. Cynamon i inne przyprawy korzenne bardzo dobrze łączą się z aromatem kawy, dlatego dodawanie ich do porannego napoju jest zazwyczaj dobrym pomysłem. Syrop cynamonowy jest o wiele ciekawszy od czystego cynamonu, ponieważ mielony cynamon pływający w kawie nadaje jej nieprzyjemną fakturę w trakcie picia. Co więcej, pod wpływem wysokiej temperatury powstaje z cynamonu galaretowata maź. Używanie syropów pozwala na ominięcie tych trudności i rozkoszowanie się aromatem tej egzotycznej przyprawy.