Przychodząc z dziećmi do restauracji, każdy rodzic wie co jego dzieci lubią najbardziej. Gdy do wyboru jest zupa, mięso lub naleśniki ze słodkim serem, dzieci z pewnością wybiorą to ostatnie. Dlatego też nieodłącznym elementem każdego lokalu gastronomicznego powinna być naleśnikarka. Naleśniki uwielbiają nie tylko dzieci, dorośli również lubują się w tym przysmaku, dlatego wielu z nich decyduje się na zakup naleśnikarki do domu. Koszt takiego urządzenia to od kilkuset do kilku tysięcy złotych, w zależności od potrzeb. Profesjonalna naleśnikarka gastronomiczna powinna być wydajna, solidna i mieć dwie płyty grzewcze. Jeśli zamierzasz używać jej tylko dla domowników raz na tydzień, możesz wybrać mniejszą i tańszą wersję z jedną płytą. Urządzenie to możesz zabrać ze sobą na wakacje, gdy masz do dyspozycji aneks kuchenny. Na przykład wynajmujesz domek letniskowy czy zabierasz ze sobą przyczepę kempingową.